De 7 meest romantische plekken van Meru

Van sommige plekken in Zuid-Azië druipt de romantiek af: prachtige paleizen, verlaten strandjes, eindeloze bergzichten en zonsopkomsten en zonsondergangen om bij weg te smelten. Bij voorkeur met je liefje. Op zoek naar een vleugje romantiek op je reis? Dan hebben wij wel een aantal suggesties voor jou. Hier volgen onze 7 favoriete plekken:

1. Kerala, Zuid-India

Rust, ruimte, groen, en aangename temperaturen. Kerala is een heerlijke deelstaat van India om ontspannen in rond te reizen. Oh ja, en kilometers van tropische strandjes! Vooral erg romantisch is een overnachting op een huisboot in de backwaters. Dineren bij kaarslicht aan boord van de boot, met de sterrenhemel boven je en het geluid van het kabbelende water tegen de boeg: hemels!

Deze reis zou niet misstaan als honeymoon: India - Rondreis Kerala Luxe 

 

2. Gangtey Lodge, Phobjikha Vallei, Bhutan

Het plaatje hieronder zegt eigenlijk al genoeg. Waarschijnlijk de meest romantische badkuip van Azië, dit ‘bath with a view’ in de prachtige Phobjikha Vallei. En wat dacht je ervan om na een verfrissende wandeling ‘thuis’ te komen en te worden onthaald met een knapperend houtvuurtje en een met zorg bereid diner? Genieten!

Goedkoop is het niet, maar dan heb je ook wat.. 

Meer informatie vind je hier: Bijzonder Verblijven - Gangtey Lodge en Rondreis West & Phobjikha Luxe

3. De Taj Mahal, India

De Taj Mahal, door velen het ‘symbool van de liefde’ genoemd, kan niet ontbreken in dit lijstje. Hoewel het lastig kan zijn om een intiem plekje hier te vinden - het wordt uiteraard druk bezocht - is het van een verbluffende schoonheid. Wil je toch met z’n tweetjes zijn en genieten van het zicht op de Taj Mahal, dan kennen wij daar wel een subliem plekje voor, aan de Yamuna Rivier. Je reis afsluiten met een verblijf in een heus maharadja-paleis? Ook dat kan! Neem eens een kijkje bij de voorbeeldreis India - Gouden Driehoek Heritage.

 

4. Ballonvaart boven Bagan, Myanmar

Het toppunt van romantiek, een ballonvaart boven de wonderen van Bagan. Wij kunnen nauwelijks iets voorstellen dat sprookjesachtiger is dan dat, zwevende boven de honderden tempels in het licht van de opkomende zon… Na afloop wordt de adembenemende vaart gevierd met een glaasje champagne. In onze voorbeeldreis Myanmar - Rondreis Luxe combineren we dit met prachtige overnachtingsplekken en als klap op de vuurpijl een strandverblijf in het uiterst luxe Wa Ale Resort.

5. Zonsopkomst over de Everest, Nepal

Samen in hogere sferen geraken en toch genieten van enig comfort? Dat kan in de comfortabele lodges die we selecteerden voor onze Nepal - Everest Trek Luxe. Samen genieten van de zonsopkomst of zonsondergang boven de majestueuze Himalaya-pieken: magisch en onvergetelijk!

6. De Andaman-eilanden

Hier vind je enkele van de meest idyllische eilanden ter wereld. Witte zandstranden, adembenemende koraalriffen en azuurblauwe lagunes. Romantiek ten top! Het is haast onmogelijk om hier niet zoetsappig van te worden. We combineerden een verblijf op deze paradijselijke eilanden met een verkenning van de hoogtepunten van India (uiteraard weer de Taj Mahal, maar ook tijgersafari’s) in de voorbeeldreis India - Hoogtepunten & Andamans Luxe.

7. De boutique hotels van Sri Lanka

Sri Lanka heeft zoveel romantische plekjes, dat het lastig is om er eentje uit te kiezen. Daarom nomineren we gewoon het hele land! Speciaal leuk voor verliefde stelletjes zijn de kleinschalige boutique hotelletjes. Buiten de massa krijg je hier speciale aandacht op de mooiste plekjes. Als bonus cocktails bij zonsondergang, heerlijk eten en prettige temperaturen….alle zwijmel-ingrediënten zijn aanwezig! We stelden een rondreis samen met dit soort pareltjes, een reis met ‘van alles wat’: natuur, cultuur, actie en strand: Sri Lanka - Rondreis Boutique


‹ Terug naar alle blogitems