Waarom Meru

Persoonlijke benadering

Vanaf het eerste contact tot na thuiskomst, wij luisteren naar jouw wensen en staan altijd voor je klaar...

Jij vertelt, wij luisteren Wil je alleen de highlights van een land zien, of juist ook de minder bekende plekken? Slaap je het liefst in een homestay bij mensen thuis, of liever in een superdeluxe boutique hotel? Loop je liever een korte makkelijke wandeling of pak je graag de hoogste bergpassen mee? Reis je het liefste met een gids of houd je van veel vrijheid op reis? Vertel ons waar je naar toe wilt, hoe je wilt reizen en wat je wilt doen. Wij luisteren naar jouw wensen.

Betrokkenheid zit in ons Wij doen alles voor onze gasten, zo simpel is het. Geen verzoek is te groot, geen detail te klein, geen vraag te gek. We zullen alles in het werk stellen om jouw reis tot een succes te maken. Betrokkenheid zit in ons DNA.

We zijn altijd bereikbaar Bel, mail, app, kom langs: het mag van ons allemaal. Ook tijdens je reis staan we voor je klaar, uiteraard ook buiten kantoortijden. En na afloop horen we natuurlijk heel graag van je hoe je reis is geweest! Daar gaan we even goed voor zitten, want we smullen van jouw enthousiaste reisverhalen!

Eerlijk en deskundig advies

We plannen je reis rond jouw specifieke interesses en wensen, op basis van onze kennis uit eerste hand...

Kennis uit eigen hand Zelf zijn wij natuurlijk ook verzot op reizen, en de regio waarin we reizen aanbieden hebben we zelf al tientallen keren bezocht. We gaan zelf meerdere malen per jaar op reis om onze kennis up-to-date te houden en op zoek te gaan naar nieuwe plekjes, hotels en routes. Kennis uit eigen hand maakt bij Meru Travel het verschil!

Eerlijkheid duurt het langst Een hotel is soms niet helemaal geweldig, maar als er in de wijde omtrek geen andere hotels zijn, heb je geen keuze. Een ‘heritage hotel’ betekent ook wel eens dat een deur kraakt of dat je het moet doen met één stopcontact. En nee, een trein in India is met de beste wil van de wereld niet ‘schoon’ te noemen. Omdat we al die dingen zelf hebben meegemaakt en willen dat onze reizigers goed voorbereid en met de juiste verwachtingen op reis gaan, zullen we altijd eerlijk informeren over zaken die op je pad kunnen komen. En dan zijn er natuurlijk nog zaken die niet van tevoren te voorzien zijn, maar juist dat maakt het reizen elke keer weer een verrassing! Als je daarvan kunt genieten, heb je altijd een prachtreis, en zit je vol verhalen op het volgende familiefeestje. Eerlijkheid - naar jou als reiziger - duurt het langst! 

Advies op maat Naast het reizen zelf, is praten over reizen wat wij het liefste doen. En wat is er nou mooier dan voor een ander een reis samen te stellen die precies bij je past? We luisteren naar je wensen, en uit onze bergen aan reiservaring weten we exact dat plekje, die route, dat hotelletje, die wandeling te pikken die daar precies bij past. Deskundig en gedegen advies op maat.

Van top tot teen geregeld

Een goede organisatie van jouw reis staat altijd voorop, mét oog voor de lokale bevolking en onze planeet...

Kwaliteit Alles tot in de puntjes geregeld. Voor minder doen we het niet. Op jouw reis hoef je je niet bezig te houden met de logistieke organisatie van je reis, dat doen wij wel voor je. Je hoeft alleen nog maar te genieten! 

Duurzaamheid Bij reizen naar verre bestemmingen zijn vluchten onvermijdelijk. Daarom kiezen wij ervoor om alle CO2-uitstoot voor onze reizigers te compenseren. En dan niet alleen de uitstoot van je vlucht, maar ook van je uitstoot ter plekke door bijvoorbeeld je auto, je maaltijden en je hotels. Dit is inbegrepen in je reissom. Ook betalen we onze lokale gidsen, chauffeurs, koks, dragers, paardenmannen een eerlijk salaris. Liever betalen we ietsje meer in de wetenschap dat zij ook financieel het respect en de waardering krijgen die ze verdienen, dan dat we onze prijs een paar euro kunnen verlagen. En zo zijn er nog veel meer dingen die we wel (of juist niet) doen op onze reizen. Lees hier meer over duurzaamheid en onze reizen.

Met een gerust gevoel op reis Meru Travel is aangesloten bij het garantiefonds GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) en de brancheorganisatie VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties). Als je een reis boekt bij Meru Travel weet je dus dat alles goed geregeld is en kun je met een gerust gevoel op reis!

Meru Travel B.V. (KvK-nr 75062445) is ook aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

- (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;

- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij jou vervroegd moeten repatriëren.”

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.