Duurzaamheid

Reizen is geweldig...

Wie wil er nou niet de mooiste plekken van deze aarde bezoeken? Reizen is geweldig! Het zorgt voor ontspanning van lichaam en geest, en reiservaringen maken je een rijker mens. 

Echter, als reiziger zul je ook altijd invloed hebben op je reisbestemming: op de lokale bevolking en hun cultuur, op de lokale economie, en uiteraard op het milieu. En die invloed kán ook negatief zijn. Klimaatverandering en overtoerisme zijn hier twee actuele voorbeelden van.

Meru Travel heeft als missie om de negatieve invloed van haar reizigers op een bestemming zoveel mogelijk te beperken, en tegelijkertijd om de positieve invloed van haar reizigers lokaal zo veel mogelijk te versterken. Wij geloven dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan onze wereld, zolang je bepaalde dingen maar goed organiseert. Mooie en bijzondere reizen in onze bijzonder mooie wereld! 

Hoe wij dat doen? Dat leggen we je hieronder graag uit.

Wat doet Meru Travel?

Gerust op reis Met ons reis je CO2-neutraal. We compenseren niet alleen de uitstoot van je reis ter plaatse, maar ook de uitstoot van je vlucht. Ook als je die vlucht zelf boekt. Zo kun je met een gerust gevoel op reis. We werken hiervoor samen met onze partner GreenSeat. Als wij jouw vluchten boeken zoeken we altijd eerst naar directe vluchten. Daarmee is je CO2-uitstoot lager, en bovendien reis je zo sneller en kom je lekker uitgerust aan op je bestemming.

Eerlijk delen We betalen onze lokale helden (je gidsen, chauffeurs en koks) een eerlijk salaris. Zij zorgen ter plekke voor een onvergetelijke reis en daarom geven wij ze het respect, de waardering én de beloning die ze verdienen.

Klein is fijn Het liefste boeken we voor jou kleinschalige hotels die in eigendom zijn van lokale bewoners en niet onderdeel zijn van een grote hotelketen. Vaak zijn deze hotels gezelliger, mooier, persoonlijker en daarmee ook beter. En, zo komt jouw geld niet alleen in de hoofdstad van een land of bij een groot bedrijf terecht, maar ook bij de mensen in afgelegen gebieden die het hard nodig hebben.

Schoon drinkwater & schone oceanen Lokaal proberen we zo min mogelijk afval te produceren. Dit doen we bijvoorbeeld door onze eigen waterfilters te gebruiken voor jouw drinkwater op reis. Zo hoef je geen water te drinken uit plastic flessen die je vervolgens weg moet gooien.

Draag bij aan natuurbescherming We brengen je graag op plekken waar toerisme juist bijdraagt aan lokale natuurbescherming. Een voorbeeld hiervan zijn de natuurlodges in de tijgerparken in India die zijn aangesloten bij TOFT. Door je verblijf in deze lodges ondersteun je de bescherming van de tijgers, de natuur in de tijgerparken en de lokale gemeenschappen.

Mooiste plekken Samen met honderden andere toeristen in de rij voor die éne foto? Liever niet toch? We laten je naast de highlights van een land ook graag de minder bezochte plekken zien. Dit voorkomt overtoerisme en daarnaast is het voor jezelf natuurlijk ook leuk om een keer helemaal alleen bij een mooie tempel te zijn.

Olifanten zijn om naar te kijken Tijdens al onze reizen laten we je graag kennismaken met de lokale fauna, maar dan wel te voet, per fiets, per boot of vanuit een safari-jeep. Ritjes op de rug van een olifant doen we niet.

Proef een bestemming We brengen je bij voorkeur over land met een auto naar je volgende bestemming en niet met een binnenlandse vlucht. Zo zie je, hoor je, ruik je, en proef je veel meer van een bestemming. En je stoot natuurlijk minder CO2 uit. Er zijn natuurlijk altijd plekken waar je niet per auto kunt komen, en je bent ook altijd vrij om zelf te kiezen om wél die vlucht in je reisplan in te voegen. We zullen je alleen altijd een alternatief bieden over land en compenseren in alle gevallen je CO2 uitstoot.

Dichter bij het echte leven Bij Meru Travel reis je individueel of in kleine reisgezelschappen van maximaal 16 personen. Zo veroorzaken we bij een tempelbezoek of tijdens een safari niet teveel overlast, en kunnen we wel dat lokale huis binnengaan voor een kopje thee.