Over Meru

Wie zijn wij?

Meru Travel is een Nederlandse reisorganisatie die maatwerkreizen organiseert naar zuid-Azië. Wij zijn gespecialiseerd in reizen naar India, Nepal, Bhutan, Sri Lanka, Tibet en Myanmar. Onze missie is om jou de mooiste plekken van deze regio te laten zien en beleven. Gedreven door reislust, gevoed door onze eigen passie en verwondering, en onderbouwd door een gedegen kennis van alle landen en regio’s die wij aanbieden, stellen wij een reis samen die precies aansluit bij jouw wensen! Kortom, dé echte Azië specialist voor bijzondere reizen!

Meru Travel is opgericht door Mieke Arendsen en Bas Naus, beiden al jaren werkzaam in de reiswereld. Hieronder introduceren zij elkaar.

Mieke

‘Mieke is een geboren reiziger. Iedere kans die ze krijgt om buiten onder een sterrenhemel te slapen, een bergpas in de Himalaya over te fietsen, of een close-up te maken van een deur met afgebladderde verf in een achteraf steegje, grijpt ze met beiden handen aan.

Na haar studie culturele antropologie startte ze haar carrière in de reiswereld. Hiervoor bleek ze in de wieg gelegd. Mieke organiseert elke reis met net zoveel gemak als dat ze haar tas inpakt om op reis te gaan. Met haar opperbeste humeur, onuitputtelijke kennis van onze bestemmingen, en haar ongekende gedrevenheid maakt ze iedere reis tot een succes.

Bovendien is ze trotse (rugby)moeder van 3 prachtige kinderen, heeft ze duizenden foto’s van deuren met afgebladderde verf, toert ze graag op haar racefiets, en slaat ze nooit een goed ska-concertje over!'

Bas

'Bas is een globetrotter eersteklas. Na zijn studie milieukunde bracht hij veel tijd door in Azië en in de Himalaya, zowel als reisleider, op werkreizen en tijdens vakanties. Hij wordt blij van portretfoto’s maken, is een waanzinnige bron van informatie over de Himalaya en over boeddhisme, en als hij op de praatstoel zit is de stroom van malle anekdotes nauwelijks te stoppen. 

In contact met reizigers is hij behulpzaam en begripvol, en hij stopt niet voordat hij mensen een exact passend reisprogramma heeft voorgeschoteld. De meeste voldoening krijgt hij ervan als mensen hem na hun reis vertellen dat ze écht geraakt werden door iets op reis. 

Daarnaast is hij trotse vader van twee heldinnen, is verslingerd aan bergen en klimmen, en peddelt hij graag door de heuvels rond Nijmegen op zijn gravelbike of mountainbike.’

Onze mensen in het veld

Meru zou Meru niet zijn zonder haar gepassioneerde en professionele partners in Azië… onze mensen in het veld! Dit zijn je gidsen, je chauffeurs, je koks op je trekking, en natuurlijk ook de mensen die op de kantoren in Delhi, Colombo, Kathmandu, Lhasa, Yangon en Thimphu voor je klaarstaan tijdens je reis. Wij kennen hen al jaren en kiezen er bewust voor om voor de logistieke uitvoering van je reis met hen samen te werken. Ondanks de fysieke afstand zijn de lijntjes kort. Wij hebben dagelijks contact met ze en brengen regelmatig zelf een nieuwe voorraad stroopwafels bij ze langs. Wie wordt daar nou niet blij van? Voor ons is het belangrijk te weten dat jij als reiziger in goede handen bent. Fijn voor ons, maar ook vooral voor jou als reiziger. Want hoe mooi een landschap ook is, hoe lekker het eten, en hoe indrukwekkend een tempel: het zijn de mensen die je reis maken.