De 5 mooiste luxe hotels van Nepal

Eerlijk is eerlijk, in Nepal struikel je niet bepaald over de luxe hotels.

Toch is het mogelijk om een mooie en afwisselende rondreis samen te stellen waarbij je je uitsluitend in luxe hotels laat verwennen, zoals in deze luxe individuele rondreis of als je wat meer tijd tot je beschikking hebt de uitgebreidere variant ervan. We zetten hier de mooiste hotels die het land rijk is op een rijtje:

 

Dwarika’s Hotel, Kathmandu 

Het verhaal achter Dwarika's Hotel begint in 1952 wanneer Dwarika Das Shresta het eerste hotel van Nepal opent. Ook koopt hij het land waarop thans Dwarika's gevestigd is en raakt hij doordrongen van het belang om de Nepalese tradities van houtsnijwerk en architectuur te behouden. Hij redt ontelbare houten raamkozijnen en deuren van de sloop. In 1977 opent Dwarika's Hotel in Kathmandu haar deuren en de rest is geschiedenis. Thans is Dwarika's met afstand het mooiste en beste hotel van Nepal!

Dwarika’s Resort, Dhulikhel 

Dhulikhel is een plek die vaak wordt overgeslagen tijdens een reis door Nepal. Toch vind je hier een paar dingen die zo kenmerkend zijn voor Nepal: authentiek platteland, een oud Newari stadje én fantastisch uitzicht op de bergen in het noorden. En het beste hebben we dan nog niet genoemd: het Dwarika's Resort. Dit unieke resort - zusje van het beroemde Dwarika's Hotel in Kathmandu - bestrijkt een enorme oppervlakte en is tegen een heuvel aangebouwd. De luxe kamers, de vele restaurants em de ontelbare faciliteiten zoals spa, zwembad, yogaruimtes en nog veel meer hebben allemaal een ding gemeen: telkens weer met een fraai uitzicht op de Himalaya toppen in het noorden. Een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van luxe.

The Pavilions Himalayas, Pokhara 

De meeste hotels in Pokhara, aan de voet van de indrukwekkende Annapurna’s, liggen in of vlakbij Lake side, een toeristenwijk aan het Pewa meer. The Pavilions Himalaya heeft voor een andere strategie gekozen. Zij kozen de meest rustig gelegen vallei van het Pokhara dal, en creëerden een oase van luxe en rust. Verspreid tussen velden en akkers - de eigen biologische boerderij van het hotel - liggen 14 super-deluxe villa's. Vooral de Grand Villas springen in het oog: enorme kamers met fantastisch uitzicht. Ook het restaurant is zeer fraai vormgegeven en het eten - uiteraard biologisch - is bijzonder goed. Een prachtige plek om te genieten van rust, ruimte en comfort; en toch op steenworp afstand van Pokhara.

Barahi Jungle Lodge, Chitwan NP 

Direct aan de Rapti rivier gelegen, aan het randje van het immense Chitwan Nationaal Park, ligt de luxe natuurlodge Barahi Jungle Lodge, de perfecte thuisbasis voor verkenning van het natuurschoon en wildlife van Chitwan. Zonder meer is dit onze favoriete lodge bij Chitwan vanwege de lokale sfeer, het vele groen, de prettige service en de fantastische ligging. Je maakt elke dag onder professionele begeleiding excursies het park, per boot en  per jeep. Grote kans dat je hier neushoorns, lippenberen en krokodillen spot! Tussen de excursies door is het uitstekend relaxen aan de rand van de infinity pool...

Comfortabele lodges in de trekkinggebieden

Wel even andere koek dan de hierboven genoemde luxe hotels zijn de comfortabele trekkinglodges. Je vindt ze met name in het Everest-gebied en het Annapurna-gebied. Met de opening van deze lodges is het mogelijk geworden om een meerdaagse trekking te lopen zonder al te veel afstand te doen van luxe. Vergeleken met kamperen of de ‘gewone’ trekkerslodges is het hier baden in weelde, maar vergeleken met de hierboven genoemde luxe hotels is het wel een stuk eenvoudiger. Dat gezegd hebbende, kun je in deze lodges ruime, frisse kamers verwachten met een eigen badkamer met warm stromend water, en een uitstekend restaurant met kakelverse gerechten. Deze lodges zijn onder andere aangesloten bij de Ker & Downey keten (bijvoorbeeld de La Bee Lodge in Landruk), Everest Summit (bijvoorbeeld de Everest Summit Lodge Tashinga) en de Yeti Mountain Homes (bijvoorbeeld de Yeti Mountain Home in Namche Bazar)

Zoek je meer inspiratie over welke routes je kunt samenstellen met deze lodges? Kijk dan eens bij de voorbeeldreis Everest Trek Luxe  en de Luxe Rondreis met Korte Trek in het Annapurna-gebied. 

 

Wil je het net even anders? Neem dan gerust contact met ons op, want we stellen graag op maat een programma voor je samen dat perfect bij je past!


‹ Terug naar alle blogitems