De 10 mooiste korte treks van Nepal

Stel, je hebt niet teveel tijd te besteden maar wilt toch een mooie trekking maken in Nepal. Of je wilt wat tijd overhouden om de rest van het land te verkennen. Daar weten wij wel raad mee! Hier volgen onze tips voor de mooie korte treks in Nepal:

Everest - Pikey Peak (7 dagen, waarvan 6 wandeldagen).

Een mooie korte en niet al te zware lodge-trektocht in de lagere Everest-regio, Solu. Hier ervaar je de traditionele Sherpa-cultuur, maar ook het Tibetaans boeddhisme. Het uitzicht vanaf Pikey Peak is het beste panoramische uitzicht van heel Nepal, aldus sprak Edmund Hillary.

 

Everest - Everest Korte Trek (7 dagen, waarvan 6 wandeldagen)

Deze korte individuele trektocht naar de Everest-regio is een echte klassieker. Een uitgelezen kans om de pracht van de ongelooflijke Himalaya te ervaren en te genieten van het uitzicht op de witbesneeuwde bergreuzen.

 

Annapurna - Khopra Trek (9 dagen, waarvan 9 wandeldagen)

Bijzondere individuele lodge-trek in een heel mooi stukje Annapurna, buiten de gebaande paden. De trek heeft een duurzaam karakter; het een zogenaamde community-managed trail. De lodges waar je overnacht worden door de lokale gemeenschap gerund. In negen trekkingsdagen loop je een prachtige route door een weinig bezocht gebied. 

 

Annapurna - Mardi Himal Trek (9 dagen, waarvan 7 wandeldagen)

De Mardi Himal is een verborgen juweeltje, net ten oosten van het Annapurna Base Camp. Deze lodge-trek brengt je naar het basecamp van de Mardi Himal, spectaculair gelegen aan de voet van Mardi Himal en de prachtige Machapuchhre (of Fishtail). Een uitdagende trek die vanwege de geringe dagelijkse wandelduur toch geschikt is voor de meeste reizigers. 

 

​​​​​​​Annapurna - Nar & Phu Trek (9 dagen, waarvan 7 wandeldagen)

De valleien van Nar en Phu zijn een geheim pareltje: tijdens deze uitdagende 9-daagse trekking maak je kennis met de Tibetaanse cultuur en oude kloosters, afgelegen authentieke dorpen, hoge Himalayatoppen en gletsjers,  en spectaculaire kloven met prachtige rotsformaties. Een mysterieus gebied vlakbij de grens met Tibet, tot 2002 nog gesloten voor bezoekers. 

 

​​​​​​​Annapurna - Siklis Trek (4 dagen, waarvan 4 wandeldagen)

Deze gematigde trektocht is een uitstekende keus als je weinig tijd te besteden hebt en toch de authentieke cultuur en adembenemende uitzichten wilt ervaren.  Vier heerlijke wandeldagen!

 

​​​​​​​Annapurna - Gurung Heritage Trail (5 dagen, waarvan 3,5 wandeldagen)

Een relatief nieuwe trekkingroute in de Annapurna-regio. Hier tref je die bijzondere combinatie: zowel sommige van de mooiste landschappen van het land, alsook ongerepte Gurung-dorpen. Erg leuk voor mensen die op een actieve manier iets van de lokale cultuur willen meekrijgen. Het bijzondere is dat je ook overnacht in de Gurung-dorpen in een dorps-homestay. Eenvoudig, maar huiselijk en erg gastvrij. 

 

​​​​​​​Annapurna - Panchase Trek (5 dagen, waarvan 4 wandeldagen)

Wil je niet al te grote hoogte wandelen, maar tóch die geweldige uitzichten op de besneeuwde pieken zien, dan is deze trek perfect voor jou. Je krijgt een fantastisch uitzicht op het beroemde de beroemde Annapurna’s en in slechts 4 dagen ervaar je het authentieke dorpsleven zonder het toeristische verkeer van de belangrijkste wandelroutes. Het hoogste punt van deze trektocht is 2500 meter, op de top van de Panchase-heuvel: een prachtig plekje voor een  verbluffende zonsopgang boven de besneeuwde toppen van de Himalaya!

 

​​​​​​​Langtang trek (8 dagen, waarvan 6 wandeldagen)

Een trekking met een boodschap! De Langtang-vallei is een van de mooiste valleien van Nepal en was ooit de eerste keus voor trekkers die op zoek waren naar adembenemende landschappen en authentieke cultuur, gecombineerd met hartverwarmende gastvrijheid van de gastgezinnen. Toch is de vallei tegenwoordig praktisch verstoken van bezoekers. En dat terwijl de mensen van Langtang werken om hun leven weer op te bouwen na de aardbeving van 2015! Je trektocht naar deze prachtige vallei ondersteunt de mensen van Langtang door het broodnodige inkomen te verschaffen om hun leven weer op te bouwen. 

 

​​​​​​​Kathmandu Vallei hotel trek (8 dagen, waarvan 4 wandeldagen).

Wil je onderweg wel wat wandelen, maar hoeft het niet te pittig, dan kun je ook kiezen voor onze Wandelreis kort. Tijdens deze lichte wandelreis heb je niet alleen zicht op de indrukwekkende Himalaya-reizen, maar krijg je ondertussen ook wat mee van het dorpsleven op het platteland van Nepal en de prachtige bouwwerken van de Kathmandu-vallei. Je overnacht hierbij niet in de teahouses/trekkers lodges, maar in hotels en guesthouses. 

 

Alle genoemde reizen kunnen we op maat uitbreiden met bijvoorbeeld een verkenning van de Kathmandu vallei, of een safari-verblijf bij de jungle van Chitwan NP. Neem vooral contact met ons op als je hierover wilt overleggen. 

 


‹ Terug naar alle blogitems