Meer over India

Hier volgt achtergrondinformatie over India.

*Feitjes

-hoofdstad: New Delhi

-inwonertal: ruim 1,2 miljard

-oppervlakte: 3.287.263 km2

-taal: Hindi, Engels en vele andere talen

-regeringsvorm: federale republiek

-tijdsverschil: 3,5 uur later in de zomer en 4,5 uur later in de winter

 

*Geschiedenis & Politiek

In 500 na Christus hield het Gupta-rijk, waar India deel van uitmaakte, op te bestaan onder druk van invasies door Centraal-Aziatische steppevolkeren. Rond 1200 kwam er een nieuwe sterke overheersing: de Islamitische verovering. In 1526 vestigde het (Islamitische) Moghulrijk zich in India. Sporen hiervan zijn nog altijd zichtbaar, met name in Rajasthan. Hier vind je de meest duizelingwekkende architectuur in de forten en paleizen. Daarna was het de beurt aan de Europese kolonisten. Eerst waren het de Portugezen (in Goa) en daarna de Britten, die een blijvertje bleken. De Fransen hebben nog voet aan wal gekregen aan de oostkust, en ook de Hollandse zeevaarders drukten hun stempel. Maar toch waren het de Britten die het meeste succes hadden. Hun invloed is nog steeds te zien in de architectuur, de taal en niet te vergeten de onvoorwaardelijke liefde voor cricket… 1947 is een belangrijk jaar in de geschiedenis van India. Na een geweldloze opstand door Gandhi en Nehru werd India onafhankelijk van de Britten. Daarmee had ook de ‘partition’ plaats; de scheiding van India en Pakistan in twee losse staten.

Het huidige India is onderverdeeld in 29 staten en enkele territoria. 

 

*Cultuur & religie

Hindoeïsme is veruit de meest voorkomende religie in India. Daarnaast komen Islam, Christendom (met name in het zuiden), Sikhisme (met name in de Punjab), Boeddhisme (met name in het noorden) en Jaïnisme voor. Onder andere Hindoeïsme, Boeddhisme en Sikhisme hebben hun oorsprong in India. Je vindt er dan ook vele belangrijke bedevaartsoorden en het hele sociale leven is doorvlochten met gebruiken die hun oorsprong hebben in een religie.

Er worden vele, vele talen gesproken, maar veel mensen spreken daarnaast ook Engels.

 

*Klimaat & reisperiode. 

Wil je weten welke reisperiode geschikt is, en welke weersomstandigheden je in welke periode kunt verwachten? Lees dan dit blog

 

*Geografie & landschap

India kent een zeer divers landschap. Van besneeuwde pieken tot tropische palmenstranden: alles is er te vinden!

Het uiterste noorden maakt deel uit van de Himalaya en is dus bergachtig en ruw. Hier ontspringen rivieren als de Ganges en de Brahmaputra, die uitvloeien over het gebied dat ten zuiden van de Himalaya ligt. In het westen, aan de Pakistaanse kant, ligt de immense Thar woestijn, een bijzonder droog landschap. Het zuiden van India is een groot plateau, gescheiden van de kust door de bergketens Eastern Ghats in het oosten en Western Ghats in het westen. Dit deel is heuvelachtig en groen, en hier vind je de thee- en specerijenplantages. Mooie stranden vind je met name aan de westkust, in de deelstaten Goa, Karnataka en Kerala.


‹ Terug naar alle blogitems