De 5 mooiste luxe hotels van Bhutan

Reizen in Bhutan is sowieso al een feestje: met je eigen gids en privé chauffeur word je al behoorlijk in de watten gelegd. Maar het kan nóg chiquer door te verblijven in één van de luxe hotels die het land rijk is. In dit blog zetten we de mooiste op een rijtje.

Je vindt deze luxe hotels in het westen en het centrale deel van het land - in het oosten zijn er vooralsnog geen luxe hotels voorhanden.

Dit zijn de vijf mooiste:

 

Zhiwa Ling Heritage, Paro

In de heuvels buiten Paro ligt dit pareltje, het Zhiwa Ling Heritage. Als je je wilt onderdompelen in de duizelingwekkende traditionele architectuur van Bhutan, maar toch wilt genieten van alle comfort van de 21ste eeuw, is dit een goede keuze. Vanuit de 45 suites kijk je uit over de boomgaarden en wilgenbomen, dus ook voor rustzoekers is het zeer geschikt. Vijf jaar lang hebben Bhutanese vaklui liefdevol gewerkt aan elk miniem detail van dit magistrale pand, geheel in stijl met de kleurrijke tradities van het land. Bijzonder is ook dat het één van de weinige vijfsterren-hotels is met Bhutanese eigenaars. Ook het personeel, de materialen en ingrediënten voor de maaltijden worden zoveel mogelijk lokaal betrokken. Duurzaamheid staat dus hoog in het vaandel!

Taj Tashi, Thimphu

Taj Tashi is een groot luxe hotel in hartje Thimphu. Hier word je vakkundig in de watten gelegd. De lobby alleen al is zeer indrukwekkend voor Bhutanese begrippen: een grote luxe hal met waterpartijen. Er zijn verschillende kamertypes, maar allemaal ruim en stijlvol. Sommige hebben een privé-terras/balkon. De restaurants zijn klassiek en stijlvol ingericht. Daarnaast is er een uitgebreide spa en een binnenzwembad. 

Met enige regelmaat worden er voorstellingen van traditionele muziek & dans gehouden op het terras in de tuin, of (in de wintermaanden) binnen.

Amankora, Bumthang

Het Amankora in Bumthang heeft een serene en luxe uitstraling. De dikke hoge witte muren doen onmiskenbaar aan de imposante muren van de dzongs denken. De ruime kamers liggen rondom een binnentuin, en de blikvanger in de kamers is een luxe badkuip, die middenin de ruimte staat. Aan weerszijden zijn er ook een doucheruimte en wastafel die meer privacy bieden. In het restaurants worden de heerlijkste dingen op tafel getoverd. Dineren kan met een groep in een aparte ruimte, of intiemer in het restaurant.

Ook bijzonder: de tuin grenst direct aan het eeuwenoude Wangdichholing Paleis!

Uma, Punakha

Uma Punakha is een heel stijlvol en comfortabel luxe hotel, gelegen tegen een heuvel boven de Punakha vallei, uitgevoerd in zachte aardetinten en gebruik makend van veel natuurlijk materiaal. Vanaf de loungeplekken op het ruime terras snuif je de frisse berglucht op en kijk je ver de Punakha vallei in.

De kamers zijn heel ruim en sfeervol, en bieden veel privacy door een privé terras.

De keuken is uitmuntend en er is een uitstekende barista aanwezig. Er is geen zwembad, maar wel een spa met onder andere een hotstonebad: zeker het proberen waard!

Gangtey Lodge, Phobjikha Vallei

Tot slot dit favorietje: de Gangtey Lodge is werkelijk een pláátje! Zelden zagen we zo’n goed voorbeeld van hoe luxe kan samengaan met huiselijkheid. Hier voel je je direct thuis.

Aan weerszijden van de centrale living liggen de gastenkamers zodat ze allemaal een waanzinnig uitzicht de vallei in hebben. Voor een vensternis is het bad geplaatst, zodat je ook tijdens het badderen niets hiervan hoeft te missen. A bath with a view! Elke kamer heeft een open haard en vloerverwarming - prettig in de winter. 

Voor de living langs loopt een brede veranda met verrekijkers en comfortabele stoelen. Het is maar goed dat er in deze vallei zoveel mooie wandelingen te ondernemen zijn, want anders zou je tonnetje rond worden van alle lekkers dat de chef en patissier op tafel toveren!

Goedkoop is het zeker niet, maar wát een unieke plek en wát een ambiance!

In Bhutan werkt men met vaste dagprijzen. Daarbij is een middenklasse hotelovernachting inbegrepen. Kies je voor een luxe upgrade, dan gelden er toeslagen. Maar daar krijg je dan ook zeker meer comfort voor terug! 

Nog een tip: voor de luxe hotels is er een groot prijsverschil tussen hoog- en laagseizoen. Als hoogseizoen gelden de maanden maart, april, mei, september, oktober en november. Wie voor het spreekwoordelijke dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, reist dus bijvoorbeeld in de eerste week van december in plaats van de laatste week van november, of de eerste week van juni in plaats van de laatste week van mei. Dat scheelt al gauw honderden euro’s.

Heb je interesse in een verblijf in luxe hotels in Bhutan? Neem dan eens een kijkje bij de voorbeeldreis Bhutan - Rondreis Luxe, Bhutan - Rondreis West & Phobjikha Luxe en Bhutan - Rondreis Luxe Kort waarin we een selectie hebben opgenomen. Maar spreekt een andere reis uit ons aanbod van reizen naar Bhutan je aan, dan kunnen we daarin de hotels vervangen door luxe hotels.

 

 


‹ Terug naar alle blogitems