Samode Palace

Locatie: Chomu, India
Comfort: Luxe

Even ten noorden van Jaipur ligt het magnifieke Samode Palace, een tot hotel omgetoverd paleis dat al bijna 5 eeuwen oud is. Zonder twijfel is dit eenvan de mooiste paleishotels van Rajasthan. Hier vind je zalen die van boven tot onder met spiegeltjes zijn bekleed, met muurschilderingen omzoomde muren en koninklijke, met antiek gevulde suites: dit ommuurde woestijnwonderland is een levend museum. En je kunt er dus logeren!

De kamers zijn allemaal verschillend, zoals gebruikelijk in zo’n klassiek pand. Ze hebben allemaal gemeen dat ze heel ruim zijn, met hoge plafonds en hemelbedden. Ze zijn tot in het miniemste detail gedecoreerd, vaak tot de plafonds aan toe..

De service en gastvrijheid is hier subliem en ook aan de inwendige mens wordt ruim voldoende aandacht geschonken: er zijn twee restaurants aanwezig. De ene serveert Indiase gerechten en de andere ook continentale. Van zwembaden zijn er ook twee: eentje is een infinity pool op het dakterras en de andere een klassieke, ingelegd met marmer en mozaïeken. Zo kun je zowel met eten als met zwemmen een beetje variëren.