Wat is de beste reisperiode voor Sikkim?

Als je een reis naar Sikkim overweegt is het goed om de juiste periode af te wegen. Het is een heel diverse deelstaat, met veel hoogteverschil tussen de pieken en de dalen. Ieder seizoen heeft mede daardoor haar eigen bijzonderheden. Laten we het per seizoen uiteen zetten:

  • VOORJAAR: het voorjaar, van maart tot juni, is een prima reistijd voor Sikkim. Het is een droge periode en de natuur komt tot bloei na de koude wintermaanden. De wegen zijn goed begaanbaar en als bonus krijg je bloeiende rododendrons en orchideeën. 

 

  • ZOMER: in de valleien wordt het warm, maar bijvoorbeeld in Gangtok wordt het ook in de zomer overdag amper warmer dan 20 graden. De regenval is echter een factor om rekening mee te houden tussen juni en september. Sikkim heeft vaak last van landverschuivingen, wat kan leiden tot verkeershinder en vertragingen. Een rondreis is dus wel uitvoerbaar, maar zal ongemakken met zich meebrengen. Een trekking raden we af in de zomermaanden omdat veel paden onbegaanbaar zullen zijn

 

  • NAJAAR: van september tot december is een uitstekende reisperiode voor Sikkim, zowel voor rondreizen als voor trekkings. Van neerslag (regen, sneeuw) zul je geen last hebben en de luchten zijn helder. Perfect voor de panorama’s!

 

  • WINTER: van december tot begin maart wordt het koud, met name op hoogte. Trekkings raden we in deze periode af omdat het te koud wordt om te kamperen, en omdat sneeuwval roet in het eten kan gooien. Een culturele rondreis kan uitgevoerd worden in de wintermaanden, zeker als je niet op al te grote hoogte komt, maar hou wel rekening met sneeuwval en matig geïsoleerde hotels. In Gangtok kan het in december en januari zelfs overdag nog vriezen. De luchten zijn wel vaak helder in deze periode.

 

Heb je de gewenste periode bepaald? Kijk dan bij ons aanbod van reizen naar Sikkim om een reis te vinden die bij je past. En had je iets anders in gedachten? Dan niet getreurd, de reizen op onze website zijn slechts een voorbeeld: we kunnen ook andere reizen op maat samenstellen, speciaal aan jouw wensen aangepast. Neem gerust contact op hierover. 


‹ Terug naar alle blogitems