Meer over Nepal

Hier volgt achtergrondinformatie over Nepal

 

*Feitjes

-hoofdstad: Kathmandu

-inwonertal: ruim 29 miljoen

-oppervlakte: 147.181 km2

-taal: Nepalees

-regeringsvorm: federale republiek

-tijdsverschil: In Nepal is het 3 uur en 45 minuten later in de zomer en 4 uur en 45 minuten later in de winter.

 

*Geschiedenis & Politiek

Nepal is lange tijd een koninkrijk geweest met een turbulente geschiedenis, en als dieptepunten een slachting onder de koninklijke familie in 2001 en de burgeroorlog, die woedde vanaf 1996. Deze duurder voort tot in 2006 een akkoord werd getekend door de democratische regering en de maoïstische rebellen. In 2008 werd de monarchie afgeschaft en ging Nepal verder als de Democratische Federale Republiek Nepal.

 

*Cultuur & religie

Het grootste deel van de bevolking is Hindoe, ruim 80%. Daarnaast heeft Boeddhisme er een groot aandeel, namelijk 9%. Nepal kent verschillende etnische groepen en kasten, waaronder bijvoorbeeld de Chhetri, Tamang, Tharu, Gurung (Gurkha) en Tibetaanse groepen zoals de Sherpa’s.

 

*Klimaat & reisperiode. 

Wil je weten welke reisperiode geschikt is, en welke weersomstandigheden je in welke periode kunt verwachten? Lees dan dit blog

 

*Geografie & landschap

Als je aan Nepal denkt, denk je natuurlijk meteen aan de Himalaya. Klopt, van de 14 bergen boven de 8000 meter liggen er maar liefst 8 in Nepal. Maar Nepal heeft een veel diverser landschap dan dat alleen. Het verschil in hoogte is gigantisch: van de Mount Everest met 8848 meter tot 100 meter in het zuiden. Het spreekt voor zich dat je een enorme biodiversiteit aantreft in een land met zoveel verschillende klimaatzones. In het hoge noorden tref je een hooggebergtelandschap met besneeuwde pieken. De middenstrook van het land wordt gekenmerkt door een heuvellandschap, en het zuiden is tropisch. Hier vind je de meeste natuurparken waar Nepal ook bekend om staat.


‹ Terug naar alle blogitems