Hoe vraag ik een visum aan voor Sri Lanka?

Veruit de makkelijkste variant om een visum voor Sri Lanka te krijgen, is om op voorhand een e-visum (ETA) aan te vragen. Hieronder leggen we uit hoe je aan zo’n e-visum kunt komen.

Wat zijn de vereisten voor een e-visum voor Sri Lanka?

Voor mensen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is een paspoort vereist dat tenminste zes maanden na vertrek uit Europa nog geldig is en tenminste twee lege pagina’s heeft. Daarnaast is een visum voor Sri Lanka vereist.

Je kunt het toeristenvisum (ookwel ETA, Electronic Travel Authorization) vanaf 90 dagen voor aankomst in Sri Lanka aanvragen. Je krijgt dan een visum dan dat 30 dagen geldig is. Die 30 dagen gaan in op het moment dat je aankomt in Sri Lanka. Binnen deze 30 dagen mag je het land tweemaal in- en uitreizen (double entry). Wil je langer dan 30 dagen in Sri Lanka blijven? Dan kun je het toeristenvisum met 6 maanden verlengen

 

Waar vraag ik een e-visum aan?

Je kunt een e-visum (ETA) voor Sri Lanka aanvragen via deze website van de Sri Lankaanse overheid. Dit is de enige echte, en de meest directe weg naar een e-visum. Er zijn andere websites in omloop, van tussenpersonen.

 

Hoe werkt de aanvraag van een e-visum (ETA) voor Sri Lanka?

Na het invullen en insturen van de aanvraagpagina op de hierboven genoemde website, en het online betalen per credit card, krijg je doorgaans binnen 24 uur per mail een bevestiging met goedkeuring van de aanvraag. Print de bevestiging uit en neem het mee op reis.

TIP: duurt het lang voordat je de bevestigingsmail krijgt? Controleer dan je spam-mailbox 

TIP: bij aankomst in Sri Lanka hoeft men je bevestigingsprintje niet te zien, want als ze je paspoort scannen, kunnen ze al zien dat je visum is goedgekeurd. Neem echter evengoed het printje mee, want op de luchthaven van vertrek (Zaventem, Schiphol, Düsseldorf etc.) zul je het meerdere keren moeten laten zien.

 

Wat zijn de kosten voor een Sri Lankaans e-visum?

De kosten bedragen normaal gesproken 35 USD per persoon. Je kunt online betalen met een credit card. 

Problemen met de aanvraag van het e-visum? 

Lukt het niet helemaal of heb je vragen? Bel ons gerust, dan loodsen we je erdoorheen. 

Kun je ook bij aankomst een visum krijgen?

Jazeker, dat kan. De kosten zijn dan normaal gesproken 40USD per persoon. We raden echter aan om het visum van tevoren te regelen, rustig thuis achter de computer. Op de luchthaven van Colombo kan er een rij zijn bij de computers voor aanvraag, of het internet kan niet werken. Ook kan het zijn dat het luchthavenpersoneel op de luchthaven van vertrek (Schiphol, Zaventem etc.) het lastig vindt als je geen visum kunt tonen. Om stress tijdens de heenreis te voorkomen, is het beter om het visum al op zak te hebben. 

 

 

 

 

 


‹ Terug naar alle blogitems