Hoe vraag ik een visum aan voor China?

Tot voor kort was het aanvragen van een visum voor China een tijdrovende en ingewikkelde procedure. Echter, onlangs heeft China besloten dat Nederlanders die naar China reizen en die korter dan 15 dagen blijven, géén visum meer nodig hebben. Deze maatregel geldt tijdelijk, voor reizen die tussen 1 december 2023 en 30 november 2024 plaatsvinden. Blijf je langer dan 15 dagen in China, of heb je de Belgische nationaliteit, dan heb je wél een visum nodig. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Wat zijn de vereisten voor een visum voor China?

Voor mensen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is een paspoort vereist dat tenminste zes maanden na vertrek uit Europa nog geldig is en tenminste twee lege pagina’s heeft.

Je moet een visum vooraf aanvragen bij de Chinese ambassade in het land waar je woont. Hiervoor moet je een afspraak maken om langs te gaan bij de ambassade. Ter plekke worden biometrische gegevens van je afgenomen, en moet je een aantal documenten overleggen. Neem vooraf met ons contact op dan vertellen wij je precies wat je nodig hebt en deels leveren wij deze documenten ook aan.

Wat zijn de kosten voor een Chinees visum?

De consulaire kosten voor een normale procedure bedragen € 126,55. Voor een spoedprocedure betaal je meer.

Hoe kom ik aan een permit voor Tibet?

Als je naar Tibet reist heb je een speciale permit voor Tibet nodig. Deze regelen wij voor je en deze is altijd inbegrepen in je reissom. Vermeld in geen geval bij je visumaanvraag dat je de regio Tibet bezoekt, dat bemoeilijkt de aanvraag of in het ergste geval kan dit er zelfs toe leiden dat je geen visum krijgt.

Problemen met de aanvraag van de visumaanvraag? 

Lukt het niet helemaal of heb je vragen? Bel of mail ons gerust, dan helpen we je ermee.


‹ Terug naar alle blogitems