Hoe vraag ik een visum aan voor Bhutan?

Je visum voor Bhutan is alleen te verkrijgen via ons, dit kun je niet zelf regelen. Het visum voor Bhutan wordt voor je vertrek door ons geregeld. Na boeking van je reis hebben we een foto of scan van je paspoort nodig en hiermee regelen wij je visum. Voor vertrek sturen wij per mail een PDF-bestand met je visum,  dat je thuis moet uitprinten en mee moet nemen op reis. 

Wat zijn de vereisten voor een Bhutan visum?

Voor mensen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is een paspoort vereist dat tenminste zes maanden na vertrek uit Bhutan nog geldig is en tenminste twee lege pagina’s heeft.

Wat moet ik aanleveren voor de visumaanvraag?

Om je visum aan te vragen hebben we een digitale foto of scan van de hoofdpagina van je paspoort nodig. Hierbij is het belangrijk dat de hele pagina zichtbaar is en dat alle letters (ook de kleine letters) scherp in beeld zijn en leesbaar zijn. Zorg voor een scan of foto met een hoge resolutie. Daarnaast hebben we een digitale pasfoto nodig, en een bewijs van reisverzekering.

Voordat wij je visum kunnen aanvragen zullen we ook de gehele reissom moeten ontvangen. Jouw betaling (het volledige bedrag) moet namelijk eerst binnen zijn gekomen bij de Bhutanese overheid. Zij trekken de kosten voor het Bhutanese visum hier van af, en ze houden eveneens de zogenaamde ‘Sustainable Development Fee’ in (die USD 200 per persoon per nacht bedraagt). Zodra wij je betaling binnen hebben zorgen wij ervoor dat je betaling in Bhutan komt voordat we je visum aanvragen.

Via welke grensovergangen en luchthavens mag ik Bhutan binnen met een visum?

Bhutan heeft maar één internationale luchthaven: Paro International Airport. Over land kun je op op het moment op slechts één plek het land in- of uitreizen: in Phuntsholing in het Zuid-Westen. Dit grenst met India.

NB: Indien je naar Paro vliegt (vanuit Delhi, Kathmandu, Kolkata, Bagdogra, Bangkok of Singapore) zul je bij het boarden al je visum voor Bhutan moeten laten zien. Zonder een uitgeprinte versie van je visum te laten zien, zul je niet naar Paro mogen vliegen. 

Wat zijn de kosten voor een Bhutan visum?

De kosten bedragen USD 50 per persoon. Omdat het visum alleen door ons geregeld kan worden is dit bedrag altijd inbegrepen in je reissom. 

Hoe lang duurt het om het visum aan te vragen?

Normaal gesproken vragen wij je visum 4-6 weken voor aanvang van je reis aan. Eerder mag officieel niet. Meestal krijgen wij het visum binnen 1-2 weken terug, waarna we het direct naar jou opsturen samen met de andere reisbescheiden. Wij streven ernaar om alles 4 weken voor vertrek naar je op te sturen, maar vaak ontvangen we het visum pas later. Het is niet ongebruikelijk dat we het in de laatste 2 weken voor vertrek pas ontvangen. 

NB: In het hoogseizoen kan de aanvraag van het visum vertraging oplopen. Echter, de Bhutanese overheid zal uiteindelijk altijd het visum voor vertrek naar ons opsturen. 

Hoe kom ik aan permits voor bijzondere gebieden? 

Nadat je je reis bij ons geboekt hebt zorgen wij dat alle gebieden die je bezoekt worden opgenomen op de lijst op je visum. Op je visum wordt de hele route die je in Bhutan aflegt vermeld, met data erbij. 

Kun je ook bij aankomst een Bhutan visum krijgen?

Nee, in geen geval. Het visum voor Bhutan is niet bij aankomst op de luchthaven of bij een grensovergang te krijgen. Het visum moet vooraf door ons geregeld worden. 


‹ Terug naar alle blogitems