De 7 mooiste boutique hotels van Sri Lanka

In Sri Lanka vind je zoveel kleinschalige en sfeervolle hotels, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Speciaal voor jou zetten we hier de mooiste op een rijtje.

In de natuur: Gal Oya Lodge 

In de ongerepte jungle nabij het natuurpark Gal Oya ligt de Gal Oya Lodge. Wat ons betreft is dit de beste uitvalsbasis om deze omgeving te verkennen, omdat je er echt middenin de wildernis zit. Het terrein van de lodge zelf leent zich ook goed voor wandelingen. De lodge is opgezet en ingericht met het doel de gasten dichterbij de natuur te brengen, en daar zijn ze goed in geslaagd. Evengoed kun je er wel rekenen op faciliteiten als een restaurant, een bar en een zwembad.

In de stad: Colombo House 

In een serene groene oase middenin Colombo ligt het stijlvol-modern vormgegeven Colombo House by Ceilão Villas, een kleinschalig design-hotel. Voor wie geen groot zakenhotel wil, maar wat meer ambiance zoekt, is dit een goede keuze. Er zijn slechts vijf gastenkamers. Allemaal anders, maar allemaal ruim, fris en verzorgd. Zowel in de stadstuin als op het dakterras is een zwembad aanwezig voor een frisse duik na een dagje verkenning in de stad.

Aan zee: Mawella in Tangalle

Voor wie een rustig, sfeervol en kleinschalig adresje aan de zuidkust van Sri Lanka zoekt, is Taru Villas - Mawella een uitstekende keus. Deze sfeervolle villa in koloniale stijl heeft slechts enkele gastenkamers en heeft een eigen strandje aan Mawella Bay, buiten de drukte. In de tuin is bovendien een zwembad aanwezig. Het is ingericht op een rustige en smaakvolle manier, en het personeel doet er alles aan om je je thuis te laten voelen.

In de heuvels: 98 Acres Resort, Ella

Tegen een heuvel bij Ella liggen de prachtig vormgegeven chalets van het comfortabele boutique hotel 98 Acres Resort. De chalets zijn zo gebouwd dat je vanuit je kamer of balkon/veranda prachtig zicht hebt op de heuvels en de theeplantages - met een oppervlakte van, je raadt het al, 98 acres. De chalets zijn uitgevoerd met natuurlijke materialen en vallen heel mooi weg in de groene omgeving. Een zwembad met luie zitjes is aanwezig.

Tussen de theevelden: Stafford Bungalow

Stafford Bungalow in Ragala nabij Nuwara Eliya is een kleinschalige luxe accommodatie. De bungalow ligt midden tussen de theevelden, wát een locatie! Het werd meer dan 130 jaar geleden gebouwd door de plantagehouder als zijn persoonlijke residentie en nog altijd wordt het omgeven door de theeplantage, die nog altijd in bedrijf is. Het telt tegenwoordig slechts vier gastenkamers, dus persoonlijke service is gegarandeerd! Onder het genot van een knapperend haardvuurtje kun je hier op een klassieke sofa nippen aan een kopje Ceylon thee.

Koloniale sfeer: Taru Villas - Rampart Street in Galle

In het historische centrum van Galle, binnen het fort, vind je dit pareltje: de Taru Villas - Rampart Street, een bijzonder charmant en sfeervol boutique hotelletje waar je nog goed de koloniaal-historische smaak proeft. Desondanks is het van alle moderne gemakken voorzien en heeft het zelfs een zwembad: een unicum in dit deel van de stad! Hemelbedden, galerijen met dikke witte pilaren en overhangende pannendaken tekenen de sfeer. Je kunt gemakkelijk te voet naar de vele restaurantjes van Galle Fort, maar eigenlijk hoef je voor een voortreffelijk maaltje de deur niet uit: de cuisine is hier subliem!

Tot slot nog eentje aan zee: Amor Villa, Unawatuna

Direct gelegen aan een rustig stuk strand van Unawatuna ligt deze Amor Villa, een opgeknapte koloniale residentie. Dit gebouw met een historie van 125 jaar huisvest vier gastenkamers in koloniale sfeer en daarnaast zijn er nog vier kamers in een nieuwer gebouw. Aan de zeezijde is een prettig zwembad met zitjes in de schaduw van grote palmen. De zonsondergang is hier om door een ringetje te halen en je kunt hier soms zelfs het geluk hebben dat er een schildpad ’s nachts het strand op komt om eieren te leggen. Een heel sfeervol onderkomen op een rustige toplocatie!

 

Wil je weten welke reis je met dit soort hotels kunt samenstellen? Neem dan eens een kijkje bij onze voorbeeldreis Sri Lanka - Rondreis Boutique. En natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen voor persoonlijk advies.


‹ Terug naar alle blogitems