Wat is de beste reisperiode voor Myanmar?

Myanmar heeft het hele jaar door een vrij constante tropische temperatuur. Alleen in de bergachtige gebieden is het vanwege de hoge ligging koeler. Je kunt er het hele jaar door reizen, maar hou er rekening mee dat er drie seizoenen zijn. 

Tussen oktober en februari is de droge periode waarin het iets koeler is (denk hierbij aan rond de 30 graden). De luchtvochtigheid is niet zo hoog.

Van februari tot mei wordt het warmer en stijgt de luchtvochtigheid. Het kan drukkend warm worden met temperaturen van 36-38 graden. 

Van juni tot en met september brengt de zuidwestmoesson wat verkoeling. Het kan er in het deltagebied aan de kust heftig aan toegaan met cyclonen en wateroverlast. Een strandverblijf raden we in onze zomermaanden dus af. Veel hotels sluiten daar in deze periode. In het centrale deel van het land kun je in deze periode evengoed nog prima reizen omdat het hier sowieso veel droger is. Als er al regen valt, dan zijn het korte, hevige buien. Het zorgt niet voor veel overlast, en het voordeel is dat het landschap prachtig groen kleurt en het rustiger is qua bezoekersaantallen.

Heb je aan de hand hiervan kunnen bepalen wat voor jouw reis de beste reistijd is? Of heb je meer advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op; we helpen je graag verder.

Bij onze voorbeeldreizen die specifiek geschikt zijn voor de zomermaanden of voor de wintermaanden, hebben we dat erbij aangegeven. Maar zie je bijvoorbeeld een winterreis die je aanspreekt terwijl je in de zomer wilt reizen? Dan kunnen we de route voor je aanpassen, zodat deze voor de zomer geschikt wordt. 


‹ Terug naar alle blogitems