Hoe vraag ik een visum aan voor Myanmar?

Voor een reis naar Myanmar is een visum verplicht. Veruit de makkelijkste manier om een visum voor Myanmar te krijgen, is om op voorhand online een e-visum aan te vragen. Hieronder leggen we uit hoe je aan zo’n e-visum kunt komen.

Wat zijn de vereisten voor een e-visum voor Myanmar?

Voor mensen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is een paspoort vereist dat tenminste zes maanden na vertrek uit Europa nog geldig is en tenminste twee lege pagina’s heeft.

Waar vraag ik een e-visum aan?

Je kunt een e-visum voor voor een maximale verblijfsduur van 28 dagen in Myanmar aanvragen via deze website van de Burmese overheid. Dit is de enige echte, en de meest directe weg naar een e-visum. Er zijn andere websites in omloop, van tussenpersonen, welke wij niet aanraden. De 28 dagen gaan lopen vanaf het moment dat je Myanmar binnenkomt en het visum in je paspoort wordt gestempeld.

Na uitgifte van het visum, dien je het binnen 90 dagen te gebruiken. Vraag het dus niet te vroeg aan.

Hoe werkt de aanvraag van een e-visum voor Myanmar?

Op de hierboven genoemde website vul je de aanvraagpagina in, betaal je online met de credit card, en stuur je het aanvraagformulier in. Doorgaans krijg je binnen drie werkdagen een bevestiging met goedkeuring van de aanvraag. Print de bevestiging uit en neem het mee op reis. Bij aankomst in Myanmar wordt het visum in je paspoort gestempeld en gaan de 28 dagen lopen. Het visum is alleen geldig bij een aankomst op de internationale luchthavens van Yangon, Mandalay of NayPyiTaw, niet overland. Het is geldig voor één binnenkomst (single entry). Je kunt het land dus niet verlaten en nog een keer binnenkomen op hetzelfde visum. 

TIP: duurt het lang voordat je de bevestigingsmail krijgt? Controleer dan je spam-mailbox 

TIP: bij aankomst in Myanmar hoeft men niet altijd je bevestigingsprintje te zien, want als ze je paspoort scannen, kunnen ze al zien dat je visum is goedgekeurd. Neem echter evengoed het printje mee, want op de luchthaven van vertrek (Zaventem, Schiphol, Düsseldorf etc.) zul je het meerdere keren moeten laten zien. Zonder het printje word je niet toegelaten op de vlucht

Wat zijn de kosten voor een e-visum voor Myanmar?

De kosten voor een tourist e-visa met een verblijfsduur van maximaal 28 dagen bedragen 50 USD per persoon. Je kunt online betalen met de credit card. 

Problemen met de aanvraag van het e-visum? 

Lukt het niet helemaal of heb je vragen? Bel ons gerust, dan loodsen we je erdoorheen. 

Kun je ook bij aankomst een visum krijgen?

Voor sommige nationaliteiten is het mogelijk om bij aankomst in Myanmar een visum te krijgen, het zogenaamde visa on arrival. Dit is zelfs mogelijk voor mensen bijvoorbeeld een Duits of Italiaans paspoort. Voor Nederlanders en Belgen is het echter (nog?) niet mogelijk. Je dient dus absoluut van tevoren een e-visum aan te vragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


‹ Terug naar alle blogitems