De 8 mooiste treks van Nepal

Nepal wordt terecht beschouwd als een van de beste plekken op aarde om een trekking te maken door de bergen. Op onze Meru Travel website vind je meer dan 20 verschillende tochten in Nepal. Hieronder presenteren wij onze selectie van de 8 mooiste treks van Nepal. Van kort tot lang en van licht tot uitdagend. Keuzestress? Geen nood, een verkeerde keuze bestaat niet, de tochten zijn stuk voor stuk adembenemend mooi. Hulp nodig bij je keuze? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat.

Nepal - Annapurna: Gurung Heritage Trail - 5 dagen

Deze trek is een relatief nieuwe trekkingroute in de Annapurna-regio. In drie prachtige wandeldagen ervaar je de cultuur van de Gurungs, en natuurlijk de schoonheid van het landschap. De Gurung Heritage Trail is misschien wel de meest toegankelijke trekkingregio in Nepal, waar je die bijzondere combinatie treft: zowel sommige van de mooiste landschappen van het land, alsook ongerepte Gurung-dorpen. Erg leuk voor mensen die op een actieve manier iets van de lokale cultuur willen meekrijgen. Het bijzondere is dat je ook overnacht in de Gurung-dorpen in een dorps-homestay. Eenvoudig, maar huiselijk en erg gastvrij. Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

Nepal - Everest: Pikey Peak Trek - 7 dagen

Tijdens deze mooie korte lodge-trektocht in de lagere Everest-regio, Solu, ervaar je niet alleen de traditionele Sherpa-cultuur, maar leer je ook het Tibetaans boeddhisme kennen. Als bonus word je getrakteerd op een grandioos uitzicht op de Mount Everest en vele andere indrukwekkende pieken. Het uitzicht vanaf Pikey Peak is het beste panoramische uitzicht van heel Nepal, aldus sprak Edmund Hillary. Daar kunnen we ons volledig bij aansluiten! Een niet te zware trektocht waarbij je alle mooie aspecten van Nepal leert kennen! Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

Nepal - Annapurna: Khopra Trek - 9 dagen

Deze bijzondere individuele lodgetrek brengt je in een heel mooi stukje Annapurna, op een duurzame manier, en buiten de gebaande paden. Deze trek is namelijk een zogenaamde community-managed trail, dat wil zeggen dat de lokale gemeenschap betrokken is bij het onderhoud en de uitvoering van de trek. Met hulp van Nepalese en internationale organisaties is deze route opgezet. De lodges waar je overnacht worden door de lokale gemeenschap gerund , en dorpelingen hebben een opleiding gevolgd om te kunnen bijdragen aan de uitvoering van de trek, bijvoorbeeld als gids, drager of als personeel in de lodges. De opbrengsten komen ten goede aan onderwijs en gezondheidszorg via de Himanchal Education Foundation. Maar dan de route zelf: in negen trekkingsdagen loop je een prachtige route door een weinig bezocht gebied. De bergen lijken zo dichtbij dat het lijkt of je ze kunt aanraken: Mount Dhaulagiri, Nilgiri, Tukuche, Fang en Annapurna South verschijnen in je gezichtsveld. Een prachtig en rustig stukje Annapurna met waanzinnige panorama’s! Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

Nepal - Annapurna: Nar & Phu Trek - 9 dagen

De valleien van Nar en Phu zijn een verborgen Nepalees juweeltje: Tibetaanse cultuur en oude kloosters, afgelegen authentieke dorpen, hoge Himalayatoppen en gletsjers,  en spectaculaire kloven met prachtige rotsformaties. Een mysterieus gebied vlakbij de grens met Tibet, tot 2002 nog gesloten voor bezoekers. Tijdens deze uitdagende 8-daagse trekking ga je terug in de tijd en ontdek je Tibetaanse dorpjes, verken je de hooggelegen valleien boven Phu (inclusief Himlung Base Camp voor degenen die dat willen), en steek je vervolgens vanaf Nar de Kang La over. Één van de mooiste korte treks in Nepal! Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

Nepal - Everest Base Camp Trek - 14 dagen

Deze 14-daagse individuele lodgetrek brengt je naar een van de meest spectaculaire plekken te aarde: de voet van de indrukwekkende Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Je loopt onder begeleiding van een professionele trekking-crew door het betoverende land van de Sherpa’s. Langs ongerepte Boeddhistische kloosters en de verbazingwekkende Khumbu-gletsjer kom je aan bij het Everest Base Camp. Na deze mijlpaal heb je de mogelijkheid om Kala Pattar te beklimmen, een piek van 5554 meter: Je moet er wel wat voor doen, maar dan heb je wel een uitstekend zicht op de Mount Everest en de omliggende Himalayareuzen. Onderweg verblijf je in lokale lodges of theehuizen, waar al je maaltijden inbegrepen zijn. Je bagage kun je aan een drager afstaan, waardoor je zelf alleen met een kleine dagrugzak kunt lopen. Geregeld hebben we een rust- en acclimatisatiedag in gebouwd, om ervoor je zorgen dat je zo ontspannen en veilig mogelijk je poging kan wagen om het legendarische Everest Base Camp te bereiken. Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

Nepal - Manaslu Circuit Trek - 15 dagen

De Manaslu Circuit Trek heeft alles wat een klassieke trektocht in Nepal nodig heeft. Het is niet alleen om het fenomenale berglandschap te doen, maar ook op cultureel vlak is het een heel interessante route. Van de hindoe-cultuur in de heuvels voert de trek je naar de volkeren in de hogere delen, die van Tibetaanse oorsprong zijn. Onderweg kom je epische landschappen tegen en steek je een pas van maar liefst 5100 meter over. Ondersteund door een professionele trekking crew loop je deze individuele lodge-trek. Je overnacht onderweg in lokale lodges of theehuizen, waar voor je natje en droogje wordt gezorgd. Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

Nepal - Upper Mustang Trek - 15 dagen

Diep verscholen, achter de Himalaya in Upper Mustang ligt het oude koninkrijk Lo, tot voor kort een verborgen Tibetaans boeddhistische enclave afgesloten voor buitenlanders. Een trektocht naar Upper Mustang betekent een adembenemende reis door diep uitgesleten kloven met spectaculaire rotsformaties, middeleeuwse dorpen, oude forten en paleizen, Tibetaanse boeddhistische kloosters en verborgen grotgompa’s. Op de achtergrond schitteren de besneeuwde pieken van het Annapurna- en het Daulaghiri massief. Een reis terug in de tijd door het oude Tibet, maar dan in Nepal! Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

Nepal - Everest: 3 Passes Trek - 20 dagen

Op deze ongelooflijke mooie trektocht door het betoverende Sherpa-hoogland bezoek je Boeddhistische kloosters, het beroemde Everest Base Camp en de minder bezochte valleien van de Khumbu-regio. Op deze individuele lodgetrektocht beklim je de beroemde top van Kala Pattar (5554m) en maarliefst drie hoge passen: de Kongma La (5540m), de Cho La (5370m) en de Renjo La (5415m) - allemaal met een fantastisch uitzicht op de Himalaya-reuzen rondom! Als bonus kun je ook nog naar de Gokyo Ri (5400m) lopen. Ben je dol op passen en pieken en het overwinningsmomentje dat erbij hoort, dan is dit de reis voor jou! De route is zó ontworpen dat je zo goed mogelijk acclimatiseert in 's werelds hoogste trekkingregio.  Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om je veilig naar Everest Base Camp te brengen en over de drie hoge passen, uiteraard onder professionele begeleiding en met bagagevervoer. Klik hier voor de uitgebreide reisbeschrijving.

 

Hulp nodig bij je keuze? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat.

 


‹ Terug naar alle blogitems