Corona & Reizen naar Nepal

Voor wie staat te popelen om naar dit magische Himalaya-staatje af te reizen, volgt hier een update over de corona-regels met betrekking tot reizen naar Nepal.

In de zomer van 2021 stelde Nepal haar grenzen weer open voor buitenlandse bezoekers. Wel waren er nog strenge regels van toepassing, die in het najaar van 2021 afgeschaft. Alleen een vaccinatiebewijs en/of een negatieve PCR-test waren voldoende om Nepal binnen te komen. 

De toerisme industrie in Nepal begon zich weer langzaam te herstellen, alhoewel de aantallen toeristen nog steeds zeer klein waren in vergelijking met voor de pandemie. 

Ook in Nepal is de verwachting dat de laatste maatregelen snel zullen worden afgeschaft.

De Nederlandse Rijksoverheid geeft Nepal inmiddels de kleurcode geel. 

Nepal stelt de volgende voorwaarden voor bezoekende reizigers:

  • je moet in bezit zijn van een geldig visum
  • je moet volledige gevaccineerd zijn OF een een negatief PCR-testresultaat hebben, dat niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Nepal. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn vrijgesteld van testverplichting.
  • vertoon je geen symptomen van COVID, dan is er geen quarantaine bij aankomst
  • voor vertrek moet je online een gezondheidsverklaring invullen. Hierop ontvang je een code die je bij aankomst kan laten scannen
  • je moet bewijs van reisverzekering laten zien die COVID-behandelingen dekt (in het Engels).

Bij terugkeer in Nederland hoef je geen testbewijs meer te laten zien, je hoeft geen gezondheidsverklaring meer in te vullen en het advies om een zelftest te doen is ook vervallen. 

Bovenstaande informatie is behoorlijk aan veranderingen onderhevig. Voor de meest actuele informatie over reizen naar Nepal kijk je op deze site van de Rijksoverheid en voor de meest actuele informatie over terugkeer naar Nederland vanuit Nepal kijk je op deze website van de Rijksoverheid

Laatst bijgewerkt: 25/jul/22


‹ Terug naar alle blogitems